Avoimet kylät goes Kirppari – Ilmastohanke ja Leader Kantrin CIRCLE-hanke kannustavat kiertotalous-teeman esiin nostamiseen Pirkanmaan tapahtumissa

Avoimet kylät logo jonka alle kirjoitettu goes kirppis. Goes-sana on punaisella kaunotekstilla ja kirppis vihreällä pyöreällä fontilla.

Pirkanmaan Avoimet Kylät goes KIRPPIS

Suomen suurin kirppistapahtuma Pirkanmaalla!

Me pirkanmaalaiset olemme edelläkävijöitä niin ilmasto- kuin kiertotalousasioissa ja tämän myötä Pirkan Kylien Pirkanmaan ilmastoviisas kyläverkosto, tuttavallisemmin Ilmastohanke lyöttäytyy yhteen Leader Kantrin kiertotaloushanke CIRCLEn kanssa uuden kesäisen perinteen luomiseksi. Haluamme nostaa esille kiertotalous-teeman sekä kannustaa ja innostaa kyliä järjestämään Avoimet Kylät -päivänä lauantaina 11.6.2022 kesäkirppiksiä Pirkanmaan laajuisesti!

Inspiroidutaan ja tunnistetaan, että kiertotalous elää jo vahvana maaseudulla ja kylillä! Se on toimintaa, joka säästää ilmastoa, ympäristöä sekä omaa kukkaroa, kun jo olemassa olevien tavaroiden käyttöikä pitenee, kun niitä edelleen hyödynnetään, korjataan ja muokataan – ja tavara saa näin yhä jatkaa elinkaartaan! Haluamme erityisesti nostaa esiin kesäkirppikset, meille kaikille tutun ja tykätyn kiertotalouden toiminnan. Tehdään yhdessä Suomen suurin kirppistapahtuma ja annetaan tavaroiden jatkaa elämäänsä muilla käyttäjillä meidän jälkeemme.

Vilttikirppis, peräkonttikirppis, makasiinikirppis, pihakirppis – tapoja on monia! Ja kirpputorin lisäksi teeman alle mahtuu vaikka mitä muuta kiertotalouden toimintaa, voitte kylän kanssa innostua pitämään esimerkiksi:

    • Vaihtotoria ”tuo tullessas vie mennessäs”
    • Korjaus ja/tai tuunaustyöpajoja käsitöille, tekstiileille, leluille, huonekaluille ynnä muille
      • Ehkäpä vanhoista tekstiileistä tehdään kuteita kylätalon mattoon
      • Entäpä pehmoleluille ensiapua pienillä paikkaamisilla ja parsimisilla

Omaa tapahtumaa voi tarkentaa myös aina teemalla! Onko teidän kylällänne esimerkiksi osaavia kädentaitajia tai innokkaita autoharrastajia? Tapahtumaa voisi lähteä suunnittelemaan näiden ympärille. Vaihtoehtoja on monia halusitte tapahtumaanne teeman tai ei!

Kaikista kiertotalous-teeman alle menevistä tapahtumista luodaan lisäksi oma kartta, jotta kaikki kirppissuunnistuksen ystävät pääsevät kirppistelyn makuun mahdollisimman helposti!

Osallistuminen on helppoa, sillä riittää vain, että tapahtuma ilmoitetaan osaksi Avoimet kylät -päivää TÄÄLTÄ. Täytä ilmoittautumislomakkeeseen tarvittavat tiedot – tärkeää on muistaa kuvata tapahtumaa siihen varattuun tekstiruutuun, sillä sen avulla pystymme lisäämään sen kartalle!

 

Aloitetaan tänä vuonna uusi hieno perinne – maakunnallinen kylien kirppispäivä!

 

Aino ilmastohankkeesta ja Heidi Circlestä