Jälleen on haussa Vuoden Kylä, Kyläteko ja Kylätoimija!

Vuoden Kylä, Vuoden Kyläteko ja Vuoden Kylätoimija 2021 -haku on Pirkanmaan osalta avattu.

Vuoden Kylä -tunnustus ei ole kilpailu, jolla etsitään maakunnan ”parasta kylää”. Kyseessä on arvostuksen osoitus, jonka saa esimerkiksi huomionarvoisesta toiminnasta tai uudenlaisen toimintatavan keksimisestä. Vuoden Kylä -tunnustuksen jakamisella pyritään tekemään kylätoimintaa näkyväksi suuren yleisön suuntaan.

Vuoden Kyläteoksi voi esittää vaikkapa kylällä tehtyä yksittäistä tempausta, joka on saanut aikaan huomiota sekä liikuttanut ja puhuttanut kyläläisiä. Kyse voi olla vaikkapa kylätalon remontista, kyläkirjan julkaisusta tai onnistuneesta asukashankinnasta.

Vuoden Kylätoimijaksi esitetään kylätoiminnan laajassa kentässä ansioitunutta henkilöä. Ansiot ovat voineet kertyä vuosikymmenien aikana tai henkilö on voinut toimia erityisen aktiivisesti ja tuloksekkaasti lyhyemmänkin aikaa.

Kaikkia kolmea tunnustusta haetaan viimeistään 31.5.2021. Kuka tahansa yksityinen henkilö, yhdistys tai kunta voi tehdä ehdotuksen. Osallistukaa rohkeasti ja laatikaa ytimekkäät ja informatiiviset esitykset!

Valinnan tunnustuksista tekee maakunnan kylien asiantuntijoista koostuva raati, johon kuuluvat edustajat Pirkanmaan liitosta, Etelä-Suomen maa- ja kotitalousnaisista sekä 4H-yhdistyksestä.

Lisätietoja ja hakuohjeet löydät TÄÄLTÄ.

Osallistukaa rohkeasti tunnustuksien hakuun ja laatikaa ytimekkäät hakuesitykset!