Ilmastohankkeen kootut kuulumiset!

Aurinkoista alkanutta kevättä Pirkanmaan ilmastoviisas kyläverkosto -hankkeelta!

Ilmastohanke, näin tuttavallisemmin, porskuttaa eteenpäin ja on aika kootuille kuulumisille:

 • Helmikuussa oli auki hankkeen aloituskysely, johon sateli yhteensä 11 vastausta! Kiitos kovasti kyselyyn vastanneille! Tätä satoa on käyty läpi hankeblogissa.
  Kiinnostusta kyselyyn vastaamiseen on edelleen ilmennyt, joten kysely on avattu uudelleen ja sinne voi halutessaan käydä vastaamassa, jos ensimmäisen kerran et kerennyt!
  Aloituskyselyn kautta sain vankan vahvistuksen omaan käsitykseeni, että ilmasto- ja ympäristötoimia tehdäänkin jo monenlaisesti, jotka juontuvat jo suoraan maaseudun mahdollisuuksista, sillä on esimerkiksi tilaa käyttää kompostia, kasvattaa omia hyötykasveja sekä myös vaikuttaa energia- ja lämmitysratkaisuihinkin.
 • Ehkä huomasit jo Pirkan Kylien sosiaalisesta mediasta tai olet valittujen paikallislehtien tilaaja, niin näit Muutos-liitelehden ja sivulta 13 löytyvän jutun Ilmastohankkeesta! Juttuun haastateltu sekä Pirkan Kylien puheenjohtajaa Juha Kuismaa että ilmastohankkeen vetäjää, eli Aino Syrjää.
  • Liitteenä ilmestynyt lehti saapui paperisena versiona näiden paikallislehtien mukana: Akaan Seutu, Lempäälän-Vesilahden Sanomat, Oriveden Sanomat, Pirkkalainen, Sydän-Hämeen Lehti, Ylöjärven Uutiset
  • Näiden lehtien tilaajana pääset lukemaan jutun suoraan myös edellä mainittujen lehtien verkkosivuilta. Julkaisu on onneksi saatavana myös ilmaiseksi verkossa julkaistuna näköislehtenä.
 • Loppukevään ja alkukesän taitoksessa alamme ympäristötekniikan diplomityön voimalla selvittämään ja laskemaan Pirkanmaan kylille hiilitaseita! Haluamme kehittää taselaskentaa konkreettisesti kylistä lähtien muun muassa pyrkien pohjata aitoihin rakennuksiin ja kyliin. Lisää tästä myöhemmin!
 • Kuten jo uutiskirjeessä ehkä luittekin, että Ilmastohanke on läsnä myös Avoimet Kylät -tapahtumassa. Yhdessä Leader Kantrin CIRCLE-hankkeen kanssa kiertotalous-teeman alla kannustamme toteuttamaan kesäkirppiksiä tai vaikkapa korjaus- ja tuunauspajoja tai vaihtotoreja, vaihtoehtoja löytyy! Lue lisää teemasta ja tapahtumasta tästä artikkelista.
  • Muitakin tapahtumia on suunnitteilla teidän iloksenne ja hyödyksenne, sillä moni kyläyhdistys onkin ollut jo yhteydessä, kiitos! Nyt on jo varmaa, että hanketta lähdetään esittelemään Ylöjärven Kuruun lauantaina 14.5. Tredun toukomarkkinoille! Tulevista tapahtumista tullaan ilmoittamaan etenkin sosiaalisen median kanavissa.

Oletko jo tutustunut tuoreeseen maaseudun kehittäjille ja siitä kiinnostuneille tehtyyn Maaseutuverkoston alustaan, sillä sieltä löytyy myös Ilmastohankkeen oma keskustelupalsta! Tämän keskustelualusta tulee toimimaan myös yhtenä verkostointipaikkana monenlaisten toimijoiden kesken sekä kanavana välittää hankkeen avulla tuotettua ja kerättyä tietoa suoraan muille toimijoille ja kehittäjille. Tavoitteena on yhdistää kiinnostuneet yli kunta- ja maakuntarajojen sekä toimijasta riippumatta.

Ilmastohanke on läsnä myös Pirkan Kylien sosiaalisessa mediassa niin Facebookissa kuin Instagramissa, jonka lisäksi hankeblogi päivittyy muutaman kerran kuukaudessa!

Toivon, että hankkeen avulla ja laajan ilmasto-teeman kautta löydetään ja ideoidaan uusia tapahtumia, toimintoja ja omia hankkeitakin kylille, jotka innostaisivat ja kiinnostaisivat uusia sekä vanhojakin kyläläisiä olivat he vakituisia, mökkiläisiä tai vaikkapa vierailijoita.

 

Hankevetäjän yhteystiedot: Aino Syrjä, aino.syrja(a)pirkankylat.fi  p. 040-615 9360

Kuva hankkeen rahoittajista. Kuvassa ELY-keskuksen logo ja Euroopan Unionin lippu tekstillä Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto