Avoimet Kylät -päivää vietetään 11. kesäkuuta 2022!

Avoimet Kylät -päivä järjestetään lauantaina 11.6.2022 jo kahdeksatta kertaa. Päivän tavoitteena on lisätä kylätoiminnan tunnettuutta ja esitellä kylien monipuolista toimintaa. Avoimet Kylät -päivää voi kuvata kylätoiminnan lippulaivatapahtumaksi, jolloin kylät avaavat ovensa ja järjestävät vierailijoille omannäköistään ohjelmaa.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautumiset Avoimet Kylät -päivään tulee tehdä viimeistään 31.5.2022 TÄLLÄ LOMAKKEELLA
Kaikkia tietoja ei tarvitse ensimmäisen ilmoittautumisen yhteydessä tietää, vaan niitä voi päivittää kyläasiamies Jani Hanhijärvelle aina 31.5.2022 saakka: info@pirkankylat.fi.

Tapahtumat

Avoimet Kylät -päivän voi toteuttaa kahdella tavalla: perinteinen fyysinen tapahtuma tai verkkosisältö:

1. Perinteiset tapahtumat, joille merkitään kartalla osoite, ja jonne toivotetaan vierailijat fyysisesti tervetulleiksi paikan päälle. Näitä tapahtumia voi olla esim. pihakirppis, markkinat, toritapahtuma, puutarhatapahtuma, kesäkahvila, opastettu kävelykierros, pyöräilytapahtuma, työpaja (linnunpönttöjen rakentaminen, räsymattojen kudonta jne.), karaoke- tai saunamaraton, vaihtotori, huutokauppa, frisbeegolf- tai rantalentopalloturnaus, siivous- tai maalaustalkoot, käsityönäyttely, taidenäyttely, kalastuskilpailu, yhteislaulutilaisuus, lavatanssit, kylätalon esittely, luontokohteen esittely yms. Siis ihan mitä vain!

2. Verkkosisällöt, joille ei merkitä kartalle näkyviin osoitetta, sillä kävijät ohjataan verkkosisältöjen pariin linkkien kautta. Verkkosisällöt voivat olla esim. kylävideo (palveluiden esittelyä ja kylän toimintaa), virtuaalinen valokuva-/taidenäyttely, uudet kotisivut, kyläpodcast, striimattu konsertti/näytelmä tai ihan vaikka haastattelu tai tarina tallenteena.

Avoimet Kylät -päivä 2022 toteutetaan Pirkanmaalla yhteistyössä Pirkanmaan ilmastoviisas kyläverkosto -hankkeen ja Leader Kantrin Circle-kiertotaloushankkeen kanssa. Tämän vuoksi päivän yhtenä teemana onkin kiertotalous ja kannustamme kyliä järjestämään etenkin siihen liittyviä tapahtumia, kuten pihakirppiksiä, huutokauppoja tai vaikkapa kylätalon kierrätyspisteen esittely.

Edellisvuosien tapaan toivotamme tapahtumapäivän järjestelyihin mukaan myös kylien yritykset.

Verkkokoulutusta kylille

Kevään aikana Suomen Kylät järjestää useamman info- ja koulutustilaisuuden Avoimiin Kyliin liittyen. Etäyhteydellä järjestettäviin lyhyisiin tilaisuuksiin kannattaa tulla kuulolle! Lisätietoja sekä ilmoittautumiset tilaisuuksiin tästä linkistä.

Päivän logot sekä runsaasti muuta tietoa löytyy päivän virallisilta sivulta https://avoimetkylat.fi/

Avoimet Kylät -päivän järjestävät yhteistyössä Suomen Kylät ry, maakunnalliset kyläyhdistykset ja paikalliset yhdistykset, yritykset ja aktiivit. Pirkanmaalla tapahtumaa koordinoi Pirkan Kylät ry. Pirkanmaan viime vuoden kohteisiin voit käydä tutustumassa TÄÄLTÄ.

Lisätietoja, neuvoja, opastusta

Pirkan Kylillä Avoimet Kylät -päivän yhteyshenkilönä toimii kyläasiamies Jani Hanhijärvi, p. 040 197 8231, info@pirkankylat.fi.

Suomen Kyliltä yhteyshenkilöinä ovat järjestökoordinaattori Marianne Liitelä, p. 045 887 1511, marianne.liitela@suomenkylat.fi ja viestintäpäällikkö Anssi Ketonen, p. 045 249 1162, anssi.ketonen@suomenkylat.fi.