Avoimet Kylät 12.6.2021 – vielä ehtii mukaan!

Valtakunnallinen Avoimet Kylät -päivä lähestyy ja on lauantaina 12.6. Mukaan ehtii ilmoittautua 6.6. saakka. Kiitokset kaikille jo tähän mennessä ilmoittautuneille!

 

Tapahtuma toteutetaan tänä vuonna pääasiassa verkossa. Avoimet Kylät -pääteemoina ovat maallemuutto ja lähimatkailu. Kutsumme tapahtumaan mukaan kylien ohella myös kuntia, jotka voivat markkinoida esimerkiksi kylien tontteja ja asuntoja sekä muita maaseudun vetovoimatekijöitä.

Kylä tai kunta voi julkaista Avoimet Kylät -päivänä esimerkiksi aiemmin kuvattuja videoita, vanhoja kuvia kuvagalleriana, podcastin tai esimerkiksi kylähistoriikin. Esitellä voi myös kylän ulkoilureittejä, luonto- ja retkikohteita ja miksei myös kylän yritystoimintaa. Sisältö on täysin vapaa, kunhan aineisto on digitaalisena ja siihen on julkaisuluvat tekijältä.

Ideoita omaan toteutukseen voi poimia vaikkapa vuoden 2020 pirkanmaalaisista osallistujakylistä, jotka löydät TÄÄLTÄ. Suomen kaikki viime vuoden Avoimet Kylät -kohteet ovat puolestaan TÄÄLLÄ.

Avoimet Kylät -päivän pääkanavat ovat kylien omat verkkosivut ja Facebook-kanavat. Tuotettu digimateriaali julkaistaan kylien omilla kanavilla tapahtumapäivänä ja kaikkien näiden kanavien linkit kerätään myös valtakunnalliselle tapahtumakartalle. Linkki voi olla myös esimerkiksi ohjaus kylän verkkosivustolle, podcast-alustalle, YouTube-kanavalle tai kuvagalleriaan.

Huom. Mikäli koronatilanne kesää kohti paranee, voi Avoimet Kylät -päivään 12.6. osallistua myös järjestämällä perinteiseen tapaan vaikkapa ulkoilmatapahtuman kokoontumisrajoitukset ja terveysturvallisuus huomioiden.

Avoimet Kylät -tapahtuman järjestävät yhteistyössä Suomen Kylät ry, maakunnalliset kyläyhdistykset sekä paikalliset yhdistykset, yritykset ja aktiivit.

Lisätietoa tapahtumapäivästä ja ilmoittautumisesta löydät TÄÄLTÄ.

Lisätietoja myös kyläasiamies Jani Hanhijärveltä, p. 040 197 8231 tai info@pirkankylat.fi sekä valtakunnallisesta osoitteesta avoimetkylat.fi josta löytyy kylille valmista markkinointimateriaalia.