Avoimet Kylät -päivää vietetään jälleen lauantaina 12. kesäkuuta 2021!

Avoimet Kylät -päivä on kesäkuun toisena lauantaina järjestettävä valtakunnallinen tapahtumapäivä, jona sadat kylät ympäri Suomen kutsuvat tutustumaan. Päivän järjestävät yhteistyössä Suomen Kylät ry, maakunnalliset kyläyhdistykset ja paikalliset yhdistykset, yritykset ja aktiivit. Tänä vuonna kannustamme mukaan kylien lisäksi myös kuntia, jotka voivat markkinoida esimerkiksi kylien tontteja ja asuntoja. Pirkanmaalla tapahtumaa koordinoi Pirkan Kylät ry, joka ottaa vastaan ilmoittautumiset sivun alaosasta avautuvien lomakkeiden kautta.

Huom. Suomen Kylät ry järjesti yhyen Avoimet Kylät infotilaisuuden torstaina 20.5.2021. Tilaisuudessa käytiin läpi yleinen info ja heiteltiin ilmoille ideoita verkkosisältöön! Miten omaa kylää tai kuntaa kannattaisi markkinoida ja millaisella sisällöllä? Infotilaisuuden tallenne on katsottavissa TÄÄLTÄ.

 

Tapahtuma toteutetaan pääasiassa verkossa – verkkoaineisto julkaistaan 12.6.

Kylät voivat esitellä vetovoimatekijöitään tapahtumapäivänä verkossa. Kylä voi julkaista Avoimet Kylät -päivänä esimerkiksi aiemmin kuvattuja videoita, vanhoja kuvia kuvagalleriana tai esimerkiksi kylähistoriikin. Esitellä voi myös kylän ulkoilureittejä sekä luonto- ja retkikohteita.Sisältö on vapaa, kunhan aineisto on digitaalisena ja siihen on julkaisuluvat tekijältä.

Huom. mikäli koronatilanne kesää kohti paranee, niin Avoimet Kylät -päivänä on mahdollista myös järjestää ulkoilmatapahtumia kokoontumisrajoitukset ja terveysturvallisuus huomioiden.

Avoimet Kylät -teemoina ovat tänä vuonna erityisesti maallemuutto ja lähimatkailu. Somessa käytetään hästägejä #PirkanKylat  #AvoimetKylät  #TeeSeKylillä  #MaalleAsumaan. Kannustamme mukaan tapahtumaan kylien lisäksi kaikkia Suomen kuntia, jotka voivat markkinoida esimerkiksi kylien tontteja ja asuntoja sekä muita maaseudun kohteita.

Avoimet Kylät verkossa -päivän pääkanavat ovat kylien ja kuntien omat verkkosivut ja Facebook-kanavat. Kylät ja kunnat julkaisevat tuotetun digimateriaalin omille kanavilleen tapahtumapäivänä. Kanavien linkit kerätään ilmoittautumisen yhteydessä tapahtumakartalle. Linkki voi olla myös esimerkiksi ohjaus kylän tai kunnan verkkosivustolle, podcast-alustalle tai kuvagalleriaan.

Avoimet Kylät -päivän verkkototeutukseen voi osallistua poikkeuksellisen matalalla kynnyksellä. Tärkeintä on, että saadaan upeat kylät esille nyt turvallisesti myös korona-aikana. Sanonta sanoo, oppia ikä kaikki, joten nyt on hyvä aika ottaa digitaidot haltuun kylille! Osoitteesta avoimetkylat.fi löytyy valmista materiaalia päivän markkinointiin kylien ja kuntien omissa kanavissa. Samasta paikasta löydät vuoden 2020 kartan ja sinne linkatut kohteet niin Pirkanmaalta kuin muualtakin. Käyhän kurkkaamassa!

 

Mukaan voi ilmoittaa erilaisia kohteita/sisältöjä/tapahtumia seuraavasti

    • Ulkoilu-/liikuntapaikka tai -reitti
    • Verkkotapahtuma/-sisältö (podcast/video/kuvakollaasi/ym)
    • Muu tapahtuma (koronaturvallinen ulkoilmatapahtuma tai vastaava)
    • Maalle asumaan -kohde (ilmoitetaan erillisellä lomakkeella)

Kaikki verkkosisällöt, ulkoilupaikat ja muut tapahtumat koostetaan yhdelle kartalle, jolta nämä erottuvat eri tunnisteiden avulla.

ILMOITA tapahtuma/sisältö/ulkoilukohde Avoimet Kylät -päivään viim. 6.6.2021 TÄSTÄ.

 

MAALLE ASUMAAN -kohde

HUOM. Erillisenä kohteena Avoimet Kylät -kartalle voi ilmoittaa Maalle asumaan -kohteita. Näin voitte nostaa kylänne esille uusille asukkaille.  Sisältö voi olla esimerkiksi tonttipörssejä, myynnissä olevia asuntoja tai muuta valmista muuttamiseen liittyvää materiaalia. Nämä kohteet voivat olla myös kuntakohtaisia/kunnan omia kohteita. Minimivaatimus on, että jotenkin näkyy/selviää, kuinka kylälle/kuntaan voi käytännössä muuttaa.

ILMOITA kylä tai kunta MAALLE ASUMAAN -kohteeksi viim. 6.6.2021 TÄSTÄ.

Pirkan Kylät ja Suomen Kylät tuottavat päivästä lehdistötiedotteita huhti-/toukokuun aikana, jotta saamme innostettua kyliä ja kuntia mukaan päivän toteutukseen.

Tervetuloa tekemään vuoden suurinta kylätapahtumaa!

 

Lisätietoa päivän toteutuksesta voi kysellä kyläasiamies Jani Hanhijärveltä (p. 040 197 8231).