Aurinkoinen Avoimet Kylät -päivä oli menestys!

Valtakunnallinen Avoimet Kylät -päivä järjestettiin viime lauantaina 10.6. Päivässä oli mukana koko Suomesta 630 kylätapahtumaa, joista peräti 73 oli Pirkanmaalta. Suuret kiitokset kaikille tapahtumapäivän järjestämiseen osallistuneille tahoille!

Päivä herätti ennenkokemattoman yleisöryntäyksen myös Suomen Kylien verkkosivuille, minkä vuoksi tapahtuman verkkosivujen karttapalvelu lakkasi päivällä toimimasta tai toimi erittäin hitaasti. Verkkosivujen ylläpitäjän mukaan sivuille oli valtava yleisöryntäys kun yli 10 000 kävijää yritti vierailla Avoimet Kylät -karttapalvelussa. Kaikki tapahtumat löytyivät verkkosivujen karttapalvelusta, josta pystyi selailemaan lähellä olevia kohteita.

– Pahoittelemme verkkosivujen karttapalvelun toimimattomuutta. Uusi alusta oli käytössä nyt ensimmäistä kertaa. Olemme samalla todella tyytyväisiä, että Avoimet Kylät -päivä kiinnostaa yleisöä todella isosti. Aurinkoinen päivä, kylien markkinointi ja upeat erilaiset tapahtumat saivat kymmenet tuhannet ihmiset ympäri Suomen liikkeelle. Meille on raportoitu jo useammalta kylältä uusia kävijäennätyksiä, hehkuttaa Suomen Kylien viestintäpäällikkö Anssi Ketonen.

Sen sijaan moitteettomasti koko päivän toimivat Pirkan Kylien omat verkkosivut, joilta lauantaisen tapahtumakattauksen pääsee Pirkanmaan osalta yhä näkemään.

Tunnelmapaloja lauantailta eri tapahtumista löytyy runsaasti myös somesta aihetunnisteella #AvoimetKylät.

Tapahtumapäivä järjestettiin nyt valtakunnallisesti yhdeksättä kertaa. Toimivasta tapahtumakonseptista ei olla luopumassa. Ensi vuonna vietetään juhlavuotta, joten parhaillaan ideoidaan erityistä ohjelmaa 10-vuotisjuhlan kunniaksi. Päivä on lauantai 8. kesäkuuta 2024 – merkitkäähän jo allakkaanne!

Avoimet Kylät -päivän tavoitteena on lisätä kylien yhteisöllisyyttä, kylämatkailua, antaa kaupunkilaisille kipinää maallemuuttoon ja nostaa esiin kylien monipuolista toimintaa. Erilaisissa tapahtumissa esitellään kyliä matkailijoille sekä kohdataan kyläläisiä ja kesäasukkaita.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä paikalliset yhdistykset, kylät, kyläaktiivit, Suomen Kylät ry, maakunnalliset kyläyhdistykset ja Leader-ryhmät.