Vielä ehtii mukaan Kestävän kehityksen viikolle 26.9.-2.10.2022

Pirkanmaalla järjestetään Kestävän kehityksen viikko 26.9.-2.10.2022. Mukaan ehtii vielä vaikkapa some-kampanjan voimin!

Maaseudulla ja kylissä on aina toimittu kestävästi – viestitään siitä muillekin! Muun muassa luonnon ja ympäristön kunnioittaminen sekä yhteisöllisyyden ja perinteiden vaaliminen ovat perinteisiä kylien ja kylätoiminnan arvoja, jotka limittyvät tiiviisti kestävään kehitykseen.

Pirkanmaalla on noin 300 toiminnallista kylää, joiden hienot toiminnot ansaitsevat levitä laajemmallekin. Nostetaan Keke-viikon aikana (26.9.-2.10.) esille hyviä esimerkkejä maaseudulla tehdystä kestävän kehityksen työstä ja toiminnasta!

Voitte esitellä some-kanavissa vaikkapa Leader-hankkeenne, jossa on edistetty kestäviä arvoja. Tällaisia voivat olla kylätalon energiaremontti tai kierrätyspisteen perustaminen kylälle. Tai jos kesän aikana on järjestetty kylätalon kunnostus- tai maalaustalkoot, niin nekin sopivat kestävän kehityksen teemoiksi. Harjoitetaanko kylällä kimppakyytejä ja miten ne toimivat, onko kyläläisillä yhteinen perunannostokone – vinkit jakoon! Kestävä kehitys voi olla myös sosiaalista, josta esimerkkinä vaikkapa kyläkirja tai kylän elämää esittelevä valokuvateos. Nämä ja tuhannet muut kestävän kehityksen neuvot ja vinkit maaseudulla ansaitsevat laajempaa huomiota. Kerrotaan niistä muillekin!

Lisätiedot ja ilmoittautumiset Keke-viikolle tästä!

Lisätietoja myös: Jani Hanhijärvi (p. 040 197 8231) / info@pirkankylat.fi