Tulossa: Kestävän kehityksen viikko 25.9.-1.10.2023

Tiedote 4.5.2023 – Pirkan Kylät ry

Syksyllä vietetään KEKE-viikkoa

Valtakunnallinen Kestävän kehityksen viikko järjestetään tulevana syksynä toista kertaa. Ajankohta on syys-lokakuun vaihde 25.9.-1.10.2023.

Kestävän kehityksen viikko on tapahtumaviikko, joka luodaan yhdessä yhdistysten, yritysten, kuntien ja muiden sidosryhmien kanssa. Esille nostetaan hyviä esimerkkejä maaseudulla tehdystä kestävän kehityksen työstä. Tapahtumaviikko on täynnä tietoa, vinkkejä, inspiraatiota ja keskustelua kestävyydestä. Viikon aikana eri toimijat tuovat maaseudun kestävyysteemaa esille tapahtumiensa kautta.

Kestävän kehityksen viikosta järjestettiin valtakunnallinen tietoisku jo aiemmin keväällä. Webinaarin tallenne on katsottavissa täältä.

– Maaseudulla on perinteisesti osattu toimia kestävästi. Vaikka sitä ei aina tulla ajatelleeksi, niin monet toimintatavat ja yhdistysten tapahtumat ovat jo pitkään noudattaneet kestävän kehityksen periaatteita. Näitä on tapahtumaviikolla fiksua nostaa esiin, kaiken kansan tietoisuuteen, muistuttaa Pirkan Kylien kyläasiamies Jani Hanhijärvi.

Kestävän kehityksen viikko on kaksivuotinen hanke, jota toteuttavat yhteistyössä Suomen Kylät ry ja maakunnalliset kyläyhdistykset, Svenska lantbrukssällskapens förbund (SLF) sekä Åbo Akademi. Pirkanmaalla tapahtumaa koordinoi Pirkan Kylät ry. Ilmoittautuminen viikolle on jo auki Pirkanmaan keke-sivustolla. Sivustolta näkee myös viime vuoden ohjelman ja tapahtumat, joista voi saada vinkkejä tapahtumien ja tempausten järjestämiseen.

Kestävän kehityksen viikko on mahdollisuus eri toimijoille jakaa hyviä esimerkkejä kestävistä toimista ja innostaa myös muita. Ja ennen kaikkea, mahdollisuus yhdessä keskustella kestävämmästä tulevaisuudesta. Se on nyt ajankohtaisempaa kuin milloinkaan ennen!

 

Lisätietoja:

Jani Hanhijärvi, Pirkan Kylät ry – 040 197 8231 – info@pirkankylat.fi – https://pirkanmaa.kestavankehityksenviikko.fi/

Nora Backlund, SLF rf – 0440 797 079 – nora.backlund@slf.fi – https://kestavankehityksenviikko.fi/