Suomen Kylät ry:n uudeksi puheenjohtajaksi Jari Koskinen

Suomen Kylät ry valitsi syyskokouksessaan 25.11.2021 uudeksi puheenjohtajaksi Jari Koskisen. Valtakunnalliselle järjestölle haettiin uusi puheenjohtaja, kun nykyisellä puheenjohtajalla Petri Rinteellä tuli toimivuodet täyteen.

Jari Koskinen on tehnyt uransa poliitikkona ja toiminut mm. Kuntaliiton toimitusjohtajana. Koskinen on toiminut kansanedustaja vuosina 1996–2009 sekä toimi maa- ja metsätalousministerinä Lipposen toisessa hallituksessa ja Kataisen hallituksessa. Vuosina 2009–2011 Koskinen toimi Euroopan jälleenrakennus- ja kehityspankin johtokunnassa.

Koskisen luottamustehtävät Suomen Kylillä alkavat puheenjohtajan tehtäviin paneutumisella ja toimintaympäristöön tutustumisella. Hämeenlinnan Hauholla asuva Koskinen toteaa, että tällä hetkellä vapaa-aika menee muun muassa metsänhoidollisissa töissä.


Suomen Kylät ry:n uusiksi hallituksen jäseniksi erovuoroisten tilalle valittiin kaksivuotiskaudeksi 2022-2023:

Maakunnalliset rekisteröidyt kyläyhdistykset ja rekisteröidyt kylä- ja kaupunginosayhdistykset: Tantarimäki Sami (Varsinais-Suomen Kylät ry), varajäsen Kaija Merja (Pohjois-Savon Kylät ry)

Rekisteröidyt maaseudun kehittämisyhdistykset (Leader-ryhmät): Teuri Maarit (Ykkösakseli ry), varajäsen Poikonen Pia (Varsin Hyvä ry), Vesisenaho Eliisa (Pirkan Helmi ry), varajäsen Kurunlahti Nina (Nouseva Rannikkoseutu)

Valtakunnalliset ja maakunnalliset rekisteröidyt järjestöt ja muut oikeuskelpoiset yhteisöt: Tulikukka Pirjo (Helka ry), varajäsen Mäkinen Annukka (Kuntaliitto)

Ruotsinkieliset jäsenyhteisöt: Högbacka Mathias (Aktion Österbotten rf), varajäsen Österman Peter (SLF)

Lisäksi Anne Vänttisen ja Elina Itäniemen tilalle valittiin kaudeksi 2022 Pyykkö Hannele (Vaara-Karjalan Leader), varajäsen Vänttinen Anne (Rajupusu Leader ry).

Suomen Kylät ry:n uusi puheenjohtaja Jari Koskinen (vas.) ja väistyvä puheenjohtaja Petri Rinne.