Satavuotiasta Suomea juhlitaan 10.6. Avoimissa kylissä, tule mukaan järjestämään tapahtumaa

 

 

Kutsumme jokaisen kylän juhlistamaan satavuotiaan Suomen itsenäisyyttä. Juhlia voi järjestämällä oman näköistään toimintaa Avoimet Kylät – päivänä! Juhlinnan lisäksi tapahtumalla lisätään kylätoiminnan näkyvyyttä, markkinoidaan kyliä vierailu- ja asuinpaikkana ja madalletaan kynnystä tutustua lähikyliin.

Avoimet Kylät – päivä järjestään kesällä 2017 valtakunnallisesti jo kolmatta kertaa. Ympäri Suomen kylät toivottavat vierailijat tervetulleiksi yhtä aikaa. Suomen juhlavuonna mukaan toivotaan entistä useampia kyliä moninaisine tapahtumineen. Edellisten vuosien tapahtumista löydätte lisätietoa osoitteesta www.avoimetkylat.fi.

Toivomme, että mahdollisimman moni kylä yhteistyötahoineen lähtisi innolla mukaan! Päivän ohjelma kylällä voi olla mitä tahansa: tanssit, markkinat, ruokailua, liikuntaa, esityksiä, huutokauppa, tonttien esittelyä, retkiä tai mitä ikinä ohjelmaa kylällä haluattekaan järjestää. Tarkoitus on, että tilaisuus on kaikille avoin ja ohjelma sellaista, että se houkuttelee kävijöitä tutustumaan kylänne toimintaan ja käyntikohteisiin. Myös kylän yritykset ovat tervetulleita mukaan toteuttamaan tapahtumia yhdessä yhdistysten kanssa.

Pirkan Kylät ry yhteistyössä Suomen Kylätoiminta ry:n kanssa hoitaa päivän yleismarkkinoinnin, kuten valtakunnallisen mainoskampanjan, mediatiedottamisen, nettisivut ja some-markkinoinnin sekä yhtenäiset tienvarsikyltit kylille. Edellisten vuosien tapaan Pirkan Kylät tekee myös kaikista tapahtumista kootun yhteisen painetun esitteen, joita myös järjestävät kylät saavat käyttöönsä  Mukana olevat kylät ovat osana Suomi 100-v. tapahtumaa ilman erillistä hakemusta.

Ilmoittautumiset mukanaolosta pitää ilmoittaa viimeistään 15.3.2017 mennessä. Ilmoittautua voi marja.vehnamaa@pirkankylat.fi tai 040 4849360.  Ilmoittautumisen yhteydessä tarvitsen seuraavat tiedot:

  • Kylän nimi ja kunta
  • Tapahtuman lyhyt kuvaus
  • Tapahtumapaikka ja tarkka osoite
  • Tapahtuma-aika
  • järjestävä taho
  • Yhteyshenkilön nimi ja puhelinnumero
  • Kotisivujen osoite (jos on)