Nyt vietetään Kestävän kehityksen viikkoa!

MEDIATIEDOTE 26.9.2023

Nyt vietetään Kestävän kehityksen viikkoa

Kestävän kehityksen viikkoa vietetään toista kertaa valtakunnallisesti 25.9.-1.10.2023. Tapahtumaviikko on täynnä tietoa, vinkkejä, inspiraatiota ja keskustelua kestävyydestä. Viikon aikana eri toimijat tuovat maaseudun kestävyysteemaa esille tapahtumiensa kautta.

Tänä vuonna Kestävän kehityksen viikolle on rekisteröity reilut 200 tapahtumaa. Viikon aikana järjestetään monipuolista ohjelmaa. Osallistua voi paikan päällä tai verkossa pidettäviin luentoihin tai työpajoihin, käydä opastetuilla metsä- tai sieniretkillä, oppia lajittelusta, erilaisista viljelymenetelmistä ja saada energiansäästövinkkejä sekä paljon muuta. Tapahtumia järjestetään sekä kouluissa ja 4H-kerhoissa että avoimina yleisölle.

Ajankohtaiset aiheet kuten energia, talous ja hyvinvointi näkyvät tämän vuoden tapahtumissa. Yhteistä ja erityistä viikon tapahtumissa on into ja tekemisen halu, halutaan oppia ja inspiroida niin paikallisesti kuin laajemminkin. Pirkanmaan tapahtumatarjontaan pääsee tutustumaan tarkemmin tästä.

Kestävän kehityksen viikkoa toteuttavat yhteistyössä Suomen Kylät ry ja maakunnalliset kyläyhdistykset, Svenska lantbrukssällskapens förbund (SLF) sekä Åbo Akademi. Pirkanmaalla tapahtumaa koordinoi Pirkan Kylät ry. Yhteistyöllä halutaan tuoda esiin eri tavoin maaseudun mahdollisuuksia ja uusia innovaatioita kestävän elämäntavan takaamiseksi.

– Kylissä ja maaseudulla on perinteisesti osattu toimia kestävästi. Vaikka sitä ei aina tulla ajatelleeksi, niin monet toimintatavat ja tapahtumat noudattavat jo nyt kestävän kehityksen periaatteita. Näkökulmana voi olla ekologinen, taloudellinen tai sosiaalinen kestävä kehitys, toteaa Pirkan Kylät ry:n kyläasiamies Jani Hanhijärvi.

Kestävän kehityksen viikko on mahdollisuus eri toimijoille jakaa hyviä esimerkkejä kestävistä toimista ja innostaa myös muita. Ja ennen kaikkea, mahdollisuus yhdessä keskustella kestävämmästä tulevaisuudesta. Se on nyt ajankohtaisempaa ja fiksumpaa kuin milloinkaan ennen.