Muutoksia kevään ja kesän tapahtumiin

Pirkan Kylien kevätkokous siirtyy tuonnemmaksi

Alunperin torstaille 16.4.2020 suunniteltu Pirkan Kylien kevätkokous Kaukolan kylätalolla Sastamalassa siirtyy koronatilanteen vuoksi myöhemmin ilmoitettavaan ajankohtaan. Ilmoitamme uudesta ajankohdasta, kunhan vallitseva tilanne selkeytyy.


Avoimet Kylät -päivä 13.6.2020 toteutetaan verkossa!

Suomen Kylät ry:n hallitus on linjannut, että valtakunnallinen Avoimet Kylät -päivä toteutetaan tänä vuonna normaalista poiketen verkossa diginä!

Käytännössä Avoimet Kylät verkossa -päivä toteutetaan siis sovitusti lauantaina 13. kesäkuuta, mutta toteutuksessa kylät ja kylien yritykset voivat käyttää materiaalin julkaisuun erilaisia verkkopalveluita. Kaikki materiaali julkaistaan verkossa yhden päivän aikana, jotta tapahtumalle saadaan maksimaalinen näkyvyys somessa, mutta myös perinteisessä mediassa.

Kylä voi julkaista Avoimet Kylät verkossa -päivänä esimerkiksi aiemmin kuvattuja videoita, vanhoja kuvia kuvagalleriana tai esimerkiksi kylähistoriikin verkkolyhennelmän. Sisältö on melko vapaa, kunhan aineisto on digitaalisena ja siihen on olemassa julkaisuluvat tekijältä.

Tapahtumaa varten voi kuvata myös uuden videon ja tähän onkin tulossa Suomen Kylät ry:n toimesta webinaari-koulutus laadukkaan mobiilivideon tekemisestä. Avoimet Kylät verkossa -päivän pääasiallinen julkaisukanava on Facebook, jonne kylät julkaisevat materiaalin omille sivustoilleen. Toki muitakin käytössä olevia kanavia voi käyttää päivän toteutuksessa. Materiaalit ladataan siis kylien omiin kanaviin, jonka jälkeen ne linkataan valtakunnalliselle Avoimet Kylät -kanavalle Facebookiin.

Avoimet Kylät verkossa -päivästä ja sen toteutustavasta sekä videokoulutuksien ajankohdasta tiedotetaan tarkemmin vielä huhtikuun aikana. Tavoitteena on saada tapahtumalle ja kylien verkkotempaukselle valtakunnallista näkyvyyttä,


Muutoksia myös Hiiltä sitovat kylät -hankkeen tilaisuuksiin

Hiilta sitovat kylät -hankkeen kevään tilaisuuksista suurin osa siirtyy toteutettavaksi syksyllä. Mahdollisesti osa tilaisuuksista pystytään loppukevään/alkukesän aikana järjestämään ulkotiloissa. Ajantasaisimman tiedon tilaisuuksien järjestämisestä löydät kevään mittaan hankkeen kotisivuilta: www.pirkankylat.fi/hiiltasitovatkylat

Sivulle on koottu myös linkkivinkkejä siitä, miten esimerkiksi kotona, omassa pihassa ja lähiluonnossa on mahdollista tehdä paljon ilmastotekoja.