Haku päällä! Vuoden Kylä, Vuoden Kyläteko ja Vuoden Kylätoimija 2023?

Vuoden 2023 kylätoimintatunnustuten haut on Pirkanmaan osalta jälleen avattu. Tänä vuonna haku on auki normaalia pidempään eli 31.7.2023 asti.

Vuoden Kylä -tunnustus on arvostuksen osoitus, jonka kylä saa esimerkiksi huomionarvoisesta toiminnasta tai uudenlaisen toimintatavan keksimisestä. Tunnustuksen jakamisella pyritään tekemään kylätoimintaa näkyväksi suuren yleisön suuntaan. Pirkanmaan Vuoden Kylä osallistuu aina seuraavana Suomen Vuoden Kylä -kilpailuun.

Vuoden Kyläteoksi voi esittää vaikkapa kylällä tehtyä yksittäistä tempausta, joka on saanut aikaan huomiota sekä puhuttanut kyläläisiä. Kyse voi olla vaikkapa kylätalon remontista, kyläkirjan julkaisusta tai onnistuneesta asukashankinnasta.

Vuoden Kylätoimijaksi esitetään kylätoiminnan laajassa kentässä ansioitunutta henkilöä. Ansiot ovat voineet kertyä vuosikymmenien aikana tai henkilö on voinut toimia erityisen aktiivisesti ja tuloksekkaasti lyhyemmänkin aikaa.

Kaikkia kolmea tunnustusta on mahdollista hakea viim. 31.7.2023. Kuka tahansa yksityinen henkilö, yhdistys tai kunta voi tehdä ehdotuksen. Tunnustuksien saajat julkistetaan Pirkan päivänä 1.9.2023.

Lisätietoja ja hakuohjeet löydät TÄÄLTÄ.

Viime vuosina olemme saaneet paljon hakemuksia ja tämän vuoksi moni hyväkin hakemus on valitettavasti jäänyt palkitsematta. Osallistukaa edelleen rohkeasti tunnustuksien hakuun ja laatikaa ytimekkäät hakuesitykset!