Avoimet Kylät 8.6.2019

Avoimet kylät -päivä on vuosien myötä muodostunut suomalaisen kylätoimintaliikkeen brändiksi. Se on valtakunnallinen tapahtumapäivä, jolloin kylät kutsuvat ystäviään vieraisille. Viime vuonna Avoimiin Kyliin osallistui 48 kylää Pirkanmaalla ja noin 600 kylää koko maassa. Tänä vuonna tapahtuma järjestetään lauantaina 8.6.2019.

Avoimet Kylät -päivänä kylällä voi olla esimerkiksi luonto- tai pyöräretki, kesäkahvila, lastentapahtuma, onkikilpailu, yhteislaulutuokio, maalaustalkoot, videoilta, karaoketanssit, liikuntatapahtuma, huutokauppa, tonttiesittely, kylätaloesittely, maatilavierailu tai lähes mitä tahansa muuta. Tärkeintä on, että tilaisuus on kaikille avoin ja ohjelma sellaista, että se houkuttelee tutustumaan kylän toimintaan ja käyntikohteisiin. Myös kylän yritykset ovat tervetulleita mukaan toteuttamaan tapahtumia yhdessä yhdistysten kanssa.

Aiempien vuosien tapaan Pirkan Kylät ry. yhteistyössä Suomen Kylät ry:n kanssa hoitaa päivän yleismarkkinoinnin, kuten mediatiedottamisen, kotisivujen ylläpidon ja some-markkinoinnin. Pirkan Kylät tekee kaikista maakunnan tapahtumista kootun esitteen, mutta edellisten vuosien tapaan sitä ei enää paineta, vaan se löytyy kotisivuiltamme toukokuun aikana tulostettavassa muodossa.

Tänä vuonna Avoimet Kylät -päivällä on uusi visuaalinen ilme, joka mukailee Suomen Kylät ry:n uutta logoa: www.avoimetkylat.fi/tapahtuma-aineistot/. Kevään mittaan kylille on tulossa jakoon uusia tiekylttejä sekä juliste- ja tekstipohjia tiedottamiseen. Voitte halutessanne toki myös käyttää kaikkia vanhan ilmeen mukaisia materiaalejanne uuden ilmeen rinnalla.

Kylien on ilmoitettava osallistumisesta viimeistään 14.4.2019: info@pirkankylat.fi tai p. 040 197 8231 (Jani Hanhijärvi).

Ilmoittautumisen yhteydessä tarvitaan seuraavat tiedot:

  • Kylän nimi ja kunta
  • Tapahtuman lyhyt kuvaus
  • Tapahtumapaikka ja tarkka osoite
  • Tapahtuma-aika
  • Järjestävä taho
  • Yhteyshenkilön nimi ja puhelinnumero
  • Kotisivujen osoite (jos on)

Tervetuloa siis mukaan rakentamaan Avoimia Kyliä 2019!