Yleistä

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 568 of /biz/0/pirkank/html/kylatalot/includes/menu.inc).

Tämä sivusto keskittyy opastamaan yhteiskäytössä olevien kylä- ja seurantalojen jätevesi- ja energia-asioiden kuntoon laittamisessa. Sivusto tukee Kylätalot kuntoon –hankkeessa julkaistua Kylätalo kuntoon –opaskirjaa, joka on ladattavissa myös näiltä sivuilta pdf-muodossa.

Sivustolla käydään läpi kunnostusprojektin eteneminen suunnittelusta rahoituksen hakuun ja remontin tekoon sekä annetaan ohjeita jätevesi- tai lämmitysjärjestelmän valintaan, lisäeristämiseen, jätehuoltoon ja kuivakäymälöihin. Tukena käytetään esimerkkejä hankkeessa mukana olleilta kylätaloilta ja muualtakin.

Lähtökohtana tämän sivuston ohjeiden hyödyntämiseen on, että talo on muuten verrattain hyvässä kunnossa. Jätevedenkäsittelyn ajanmukaistaminen ei välttämättä ole ensimmäisenä tärkeysjärjestyksessä, jos vesi tulee sadekelillä katonrajasta sisään. Vanhan rakennuksen korjaukseen on olemassa paljon hyödyllistä opasmateriaalia. Näitä voi tiedustella esimerkiksi Museovirastolta ja Kotiseutuliitosta tai näiden verkkosivuilta.