Hanke

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 568 of /biz/0/pirkank/html/kylatalot/includes/menu.inc).

Kylätalot kuntoon on Tampereen ammattikorkeakoulun, Ahlmanin koulun Säätiön ja Ekokumppanit Oy:n yhteistyönä toteuttama hanke. Hankkeen toteutusaika on 1.4.2009 – 31.12.2011 ja koordinoijana toimii Tampereen ammattikorkeakoulu. Hankkeelle on myönnetty rahoitus Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman maaseuturahastosta.

Hankkeessa toimitaan tiiviissä yhteistyössä ympäristö- ja rakennusalan asiantuntijoiden sekä pirkanmaalaisten kuntien, kylien, kyläyhdistysten ja paikallisten kyläaktiivien kanssa. Tavoitteena on ravistella kylien asukkaita tiedosta toimintaan yhteisten kunnostusprojektien avulla. Mukaan kutsutaan pirkanmaalaisia kyliä, joilla on kylätaloja osittaisessa tai ympärivuotisessa aktiivisessa käytössä. Tavoitteena on saada mukaan kymmenen kylätaloa, joissa käynnistetään energia ja/tai jätevesi-asioihin keskittyvä saneerausprojekti hankkeen ulkopuolisella rahoituksella. Kylätalojen remontoinnista, käytöstä ja ylläpidosta tehdään hyviä esimerkkejä paikallisille asukkaille ja vastaavien rakennusten omistajille ja hoitajille. Esimerkkien pohjalta kootaan yleispätevä toimintamalli kylätalojen energia- ja ympäristöasioiden kohentamiseen.