Taas haetaan Vuoden Kylää, Vuoden Kylätekoa ja Vuoden Kylätoimijaa!

 

VUODEN KYLÄ. Pirkanmaan Vuoden Kylä -tunnustus on arvostuksen osoitus, jonka voi saada esimerkiksi huomionarvoisesta toiminnasta tai uudenlaisen toimintatavan keksimisestä. Mitä uutta kylässä on kehitetty? Millaista yhteistyötä kylä tekee muiden kanssa? Miten kylä viestii toiminnastaan? Miten kylä elää ajassa? Vuoden Kylä -tunnustuksen jakamisella pyritään tekemään kylätoimintaa näkyväksi suuren yleisön suuntaan. Pirkanmaan Vuoden Kylä osallistuu aina seuraavana Suomen Vuoden Kylä -kilpailuun. Vuoden Kylä 2024 -tunnustusta haetaan lomakkeella, joka löytyy TÄÄLTÄ.

VUODEN KYLÄTEKO. Vuoden Kyläteko -tunnustuksen haku on täysin vapaamuotoista. Vuoden Kyläteoksi voi esittää vaikkapa kylällä tehtyä yksittäistä tempausta, joka on saanut aikaan positiivista pöhinää ja liikuttanut kyläläisiä. Kyse voi olla vaikkapa kylätalon energiaremontista, laavun tai laiturin rakentamisesta, kyläkirjan tai -lehden julkaisusta tai onnistuneesta yhteistyöstä mökkiläisten kanssa. Vai onko koronavuotena tapahtunut jokin erityinen teko, joka on saanut aikaan kyläläisissä suuren vaikutuksen? Vuoden Kyläteko 2024 -tunnustusta haetaan vapaamuotoisella hakemuksella sähköpostitse info@pirkankylat.fi

VUODEN KYLÄTOIMIJA. Myös Vuoden Kylätoimija -tunnustuksen haku on vapaamuotoista. Vuoden Kylätoimijaksi esitetään kylätoiminnassa ansioitunutta henkilöä. Ansiot ovat voineet kertyä vuosikymmenien aikana tai henkilö on voinut toimia erityisen aktiivisesti ja tuloksekkaasti lyhyemmänkin aikaa. Perustelut ja henkilöesittelyt ovat tässä kategoriassa avainasemassa. Vuoden Kylätoimija 2024 -tunnustusta haetaan vapaamuotoisella hakemuksella sähköpostitse info@pirkankylat.fi

Kaikkia kolmea tunnustusta on mahdollista hakea 31.7.2024 asti. Kuka tahansa yksityinen henkilö, yhdistys tai kunta voi ehdottaa tunnustusten saajia. Osallistukaa rohkeasti ja laatikaa ytimekkäät ja informatiiviset esitykset! Hakemuksien tueksi kannattaa lähettää myös valokuvia, karttoja, lehtiartikkeleita ym. materiaalia.

Valinnan tunnustuksista tekee elokuussa maakunnan kylien asiantuntijoista koostuva raati, joka koostuu Pirkanmaan liiton, ProAgria Etelä-Suomen, Suomen 4H-liiton sekä OP Tampereen edustajista. Raadin sihteerinä toimii kyläasiamies. Vuoden 2024 kylätoimintatunnustusten saajat julkistetaan Pirkan päivänä 1.9.2024 ja palkitaan myöhemmin syyskuussa järjestettävässä tilaisuudessa. Samalla tunnustusten saajista lähetetään tiedotteet maakunnan kaikille paikallismedioille, Aamulehdelle ja Yle Tampereelle.

Viime vuosina on tullut paljon laadukkaita hakemuksia. Osallistukaa edelleen rohkeasti tunnustuksien hakuun ja laatikaa ytimekkäät hakuesitykset!

Lisätietoja kylätoimintatunnustusten hakemisesta antavat Pirkan Kylien kyläasiamies Jani Hanhijärvi, p. 040 197 8231.