Avoimet Kylät -päivä 8.6.2019 on pirkanmaalaisittain upea! Mukana on ennätykselliset 63 kylää, jotka ottavat vieraita vastaan. Määrä on myös enemmän kuin millään toisella maakunnalla Suomessa!

 

Kaikki Pirkanmaan 63 kohdetta on koottu esitteeseen, jonka voit ladata TÄSTÄ.

 

Kaikkiin Suomen noin 600 Avoimet Kylät -kohteeseen voit tutustua TÄÄLLÄ.

 

 

 

 

BUSSIRETKELLE AVOIMIIN KYLIIN!

 

Tänä vuonna Pirkan Kylät ry. järjestää kaksi kaikille avointa bussiretkeä avoimiin kyliin: Pyhäjärven kierroksen ja Längelmäveden kierroksen. Retket lähtevät Tampereen linja-autoaseman tilaisuajolaiturilta lauantaina 8.6.2019 klo 10.00 ja palaavat takaisin n. klo 17.00.

 

 

Pyhäjärven kierros

Retken oppaana Jani Hanhijärvi

Klo 10.00 Lähtö Tampereen linja-autoaseman tilausajolaiturilta

Tottijärvi, Nokia: Vieraillaan vuonna 1873 rakennetussa Perinnemakasiinissa ja käydään Tottijärven Kesätorin avajaisissa.

Lantula, Sastamala: Ruokaillaan Virrin tilalla sekä tutustutaan Virrin tilamuseoon.

Kehro, Urjala: Poiketaan Kehron Kesämarkkinoilla, jossa käsityömyyjiä, lähiruokatuottajia ja peräkonttikirppis. Paikalla ihmisiä naurattaa ja laulattaa kansantaiteilija Aimo Kokkola.

Nurmen kylä, Lempäälä: Vieraillaan Aimalan kulttuurimuuntaja KUMUlla. Vuonna 2017 näyttelytilaksi muunnetulla muuntajalla valokuvaaja Heikki Saarisen valokuvanäyttely ”Minun Nurmeni”. Halukkaille myös opastus Aimalankankaan muinaismuistoalueelle.

Anian kylä, Pirkkala: Juodaan iltapäiväkahvit Kesäkahvilassa, jossa myös taiteilija Arja Krossbeck-Juholan taidenäyttelyn ”Kuvin, sanoin, veistoksin” avaus. Taiteilija kertoo töistään ja lausuu runoja. Ohjelmaa lapsille.

n. klo 17.00 Paluu Tampereen linja-autoasemalle

 

 

 

Längelmäveden kierros

Retken oppaana Anna Kulmakorpi

Klo 10.00 Lähtö Tampereen linja-autoaseman tilausajolaiturilta

Rautajärvi, Pälkäne: Juodaan aamupäiväkahvit kahvila Elotähkässä. Tutustutaan Rautajärven kyläkouluun ja Hippeläisen kauppaan. Mahdollisuus vierailla myös kodallla.

Vihasjärvi, Orivesi: Kuullaan esittely ChefBug-ruokahyönteisalan yrityksestä ja 113-vuotiaasta Vihasjärven kyläkoulusta. Esillä Asta Viitaniemen kuvataidetta, pop up -kahvila ChefBug ja mahdollisuus tehdä maistuvia tuliaisostoksia.

Eräjärvi, Orivesi: Ruokaillaan Lounasravintola ja Pub Eräjärvessä. Vieraillaan kesäisellä Kylätorilla ja Eräjärven Kehittämisyhdistys Ekyn Kyläputiikissa. Myös Eräjärvi-Seuran Kivimuseo avoinna.

Aitoniemi ja Hirviniemi, Tampere: Kylätalon avoimet ovet. Tutustutaan 1800-luvun lopulla rakennettuun Keson tilan päärakennukseen. Kahvio, kirpputori ja kirjasto avoinna.

n. klo 17.00 Paluu Tampereen linja-autoasemalle

 

 

Retkien hinta vain 20 €/hlö!

 

Retket sisältävät kuljetuksen, opastuksen sekä ruokailun ja kahvituksen. Molemmille retkille mahtuu 50 hlöä.

Ilmoittaudu mukaan viimeistään maanantaina 3.6.2019: info@pirkankylat.fi tai p. 040 197 8231. Mainitsethan myös mahdollisen erityisruokavalion.