Avoimet kylät -päivä 13. kesäkuuta toteutetaan tänä vuonna koronatilanteen vuoksi turvallisesti verkossa. Avoimet kylät verkossa on näin ollen vuoden 2020 suurin kylätapahtuma!

Avoimet Kylät verkossa -päivä toteutetaan lauantaina 13.6.2020 ja kylien toivotaan osallistuvan siihen matalalla kynnyksellä. Päivän toteutuksessa kylät julkaisevat verkossa esimerkiksi videon ulkoilureiteistä ja luontokohteista, kuvagallerian edellisvuosien kylätapahtumista, kyläkolumnin, kylähistoriikin lyhennelmän tai vaikkapa podcastin kylän elämästä. Monella kylällä voi olla jo valmistakin materiaalia, jota voi myös käyttää. Sisältö on melko vapaa, kunhan aineisto on digitaalisena ja siihen on olemassa julkaisuluvat tekijältä. Päivän yhtenä teemana on ulkoilu ja lähiliikuntapaikat, mutta Avointen Kylien verkkomateriaali voi käsitellä mitä tahansa kyliin tai kylätoimintaan liittyvää asiaa.

Tapahtumapäivänä valtakunnalliselle avoimetkylat.fi-sivustolle julkaistaan Suomen kartta, josta pääsee linkkien avulla tutustumaan kylien tuottamaan sisältöön. Päivän julkaisuissa käytetään tunnistetta #avoimetkylät. Tavoitteena on innostaa kaikkien aikojen suurin määrä kyliä mukaan tuottamaan erilaista sisältöä. Samalla päivään tuotettu sisältö toimii kylien markkinointimateriaalina.

Suomen Kylät ry on julkaissut avoimia verkkokoulutuksia, joissa käydään läpi perusasioita sisällöntuotannosta.

Ensimmäisessä verkkokoulutuksessa käydään läpi Facebookin perusjuttuja muun muassa kanavan luominen yhdistykselle ja miten lataan kuvia kanavalle? https://www.youtube.com/watch?v=pdBie-qv9SQ&feature=youtu.be

Toisessa verkkokoulutuksessa käydään läpi videoiden kuvaamista älypuhelimella. Miten onnistut videoissa? Koulutuksessa esitellään neljä pointtia, jotka tulee huomioida kuvaamisessa. https://www.youtube.com/watch?v=Z28MxOmUrl8&t=2s

Avoimet Kylät verkossa -päivän pääasiallinen julkaisukanava on Facebook. Kylä julkaisee materiaalin omalle kanavalleen. Lisäksi voidaan käyttää julkaisukanavana kylän kotisivuja, Youtubea ja Instagramia.

Päivän tavoitteena on näyttää kylien digiosaamista ja sopeutumiskykyä poikkeusoloissa. Avoimet Kylät verkossa -päivän toteutukseen voi osallistua matalalla kynnyksellä.

Ilmoita tapahtumasi Avoimet Kylät verkossa -päivään seuraavin tiedoin viimeistään 31.5.2020: info@pirkankylat.fi

  • Kylän nimi ja kunta
  • Facebook-kanavan/verkkosivuston linkki
  • Verkkosisällön kuvaus
  • Tapahtumapaikka ja tarkka osoite (karttaa varten)
  • Järjestävä taho
  • Yhteyshenkilön nimi ja sähköposti

 

Tervetuloa tekemään vuoden suurinta kylätapahtumaa! Lisätietoa päivän toteutuksesta voi kysellä kyläasiamies Jani Hanhijärveltä (p. 040 197 8231).