Pop-up -tyyliin toteutettu Avoimet kylät saa sadoissa kylissä läpi Suomen tapahtumaan vielä enemmän kuin normiarkena. Poikkea kesäkuun toisena lauantaina 11.6. lähikylillä tai bongaa uusi tuttavuus – olet lämpimästi tervetullut kylään!

Avoimet kylät päivänä sadat kylät ympäri Suomen ja kymmenet kylät Pirkanmaalla toivottavat kaikki tervetulleeksi tutustumaan toimintaansa. asukkaisiinsa ja palveluihinsa. Teemapäivänä on kiva poiketa lähikylillä, tutustua itselle uusiin kyliin tai tehdä koko päivän kesäinen kiertoajelu maaseudun maisemissa.

Tarjolla on monipuolista ohjelmaa: toritapahtumia, kiertoajeluja, kisailuja, onkikilpailuita, kirpparisuunnistusta, kahvittelua, lastentapahtumia, huutokauppaa, tansseja sekä paljon paljon muuta. Toiminta on kaikille avointa ja menosta vastaavat kylien aktiiviset toimijat yhdistyksistä yrityksiin.

Pieni varoituskin on paikallaan. Avoimet kylät saattaa tartuttaa kutinan maallemuuttoon tai vapaa-ajan asumiseen maalaisympäristössä.  Jos näin käy, kylillä otetaan vastuu tapahtuneesta ja autetaan potilas uuteen alkuun.

Suomi 100 juhlavuonna  2017 Avoimet kylät esiintyy entistä näyttävämpänä, mutta nautitaan tämän vuoden hulinoista ensin.

Päivän järjestävät Pirkan Kylät yhteistyössä Suomen Kylätoiminnan kanssa. Ohjelmasta vastaavat kylät. Osallistujakylät löydät alta ladattavasta kartasta ja tapahtumakalenterista, koko Suomen tapahtumat löytyvät www.avoimetkylat.fi sivulta heti toukokuun puolenvälin jälkeen.
Ladattava kartta
avoimet_kylat_low