COVID-19-koronavirustilanteesta johtuen on epävarmaa, pystytäänkö Avoimet Kylät -päivä 2020 järjestämään. Otamme kuitenkin ilmoittautumisia vastaan ennalta suunnitellun mukaisesti ja seuraamme tilanteen kehittymistä kevään mittaan.

Pirkan Kylät kutsuu maakunnan kaikki kylät ja kylien yritykset mukaan valtakunnalliseen Avoimet Kylät -päivään 13.6.2020. Tapahtumalla lisätään kylätoiminnan näkyvyyttä, markkinoidaan kyliä vierailu- ja asuinpaikkoina ja madalletaan kynnystä tutustua maaseutuun.

Valtakunnallisena tapahtumapäivänä kylillä voi järjestää esimerkiksi retkiä, kylätalon avoimia ovia, kirpputoria, lastentapahtumaa, talkoita, tonttiesittelyä, taidenäyttelyä, maatilavierailua tai lähes mitä tahansa muuta. Yksi tapahtumaidea on lauantai-iltana järjestää kylän kisakatsomo EM-jalkapallon Suomen otteluun Tanskaa vastaan! On tapahtuma mikä hyvänsä, tärkeintä on, että se on kaikille avoin. Myös kylien yritykset ovat tervetulleita mukaan järjestämään ja toteuttamaan tapahtumia.

Viime vuonna Pirkanmaalta lähti mukaan peräti 63 kylää, mikä oli enemmän kuin yhdessäkään toisessa maakunnassa! Aiempien vuosien tapaan Pirkan Kylät ry. ja Suomen Kylät ry. hoitavat päivän yleismarkkinoinnin, kuten mediatiedottamisen ja some-markkinoinnin. Teemme viime vuoden tapaan kaikista maakunnan tapahtumista kootun esitteen, joka on netistä sähköisesti katsottavissa ja tulostettavissa. Vuoden takaista esitettä pääsee silmäilemään TÄSTÄ. Kuten viime vuonnakin, tapahtumapäivälle 13.6. on suunnitteilla 1-2 bussiretkeä, jotka kiertävät avoimia kyliä.

Ilmoita tapahtumasi Avoimet Kylät -päivään viimeistään 31.3.2020 seuraavin tiedoin:

  • Kylän nimi ja kunta
  • Tapahtuman lyhyt kuvaus
  • Tapahtumapaikka ja tarkka osoite
  • Tapahtuman kellonaika (mistä mihin)
  • Järjestävä taho
  • Yhteyshenkilön nimi ja puhelinnumero
  • Kotisivujen osoite (jos on)

info@pirkankylat.fi tai p. 040 197 8231

 

Tehdään yhdessä jälleen unohtumaton kyläpäivä!